Από το Blogger.

Περί Πίστεως

Προσεύχομαι για όλους!


ὥσπερ γὰρ τὸ σῶμα χωρὶς πνεύματος νεκρόν ἐστιν, οὕτω καὶ ἡ πίστις χωρὶς τῶν ἔργων νεκρά ἐστι. — Ιακώβ Κ’ 20
  Πιστεύω πως η πίστη του ανθρώπου δεν πρέπει να μένει μόνο στο τελετουργικό κομμάτι της εκκλησίας αλλά να μας διαπερνά κάθε ώρα της ημέρας γεμίζοντάς μας με φως και αγάπη.
Είμαι βαπτισμένη Χριστιανή Ορθόδοξη, αν αναρωτιέστε, κι ως εκ τούτου δεν ανήκω σε καμία αίρεση ή μυστικιστική "αλλόκοτη" οργάνωση.
Μιλάω σε άρθρα μου για τον Θεό που αγαπώ και για τον Ιησού Χριστό που εμπιστεύομαι, γιατί για μένα είναι η πραγματική αλήθεια και η μοναδική παρηγοριά μου.

Σε αυτό το ιστολόγιο εξωτερικεύω τα εντός μου και μιλώ δίχως ντροπή για την πίστη μου γιατί έτσι πρέπει να κάνει πιστεύω ο κάθε Χριστιανός.
Απομακρυνθήκαμε από την αλήθεια, από την ενότητα που κάποτε μας έδινε η Πίστη μας και κατά συνέπεια αργά αλλά σταθερά απομακρυνθήκαμε από τον Θεό.
Εκείνος όμως είναι συμπονετικός Πατέρας, δείχνει κατανόηση και πάντα μας δέχεται πίσω στην αγκαλιά Του όταν με ειλικρίνεια αποδεχόμαστε τα σφάλματά μας και Του ζητάμε να μας συγχωρέσει.

  Πιστεύω πως ο Ιησούς πέθανε για χάρη μας, για να γνωρίσουμε εμείς τον δρόμο της Αγάπης και της συγχώρεσης.
Ήμουν κι εγώ χαμένη, ωστόσο ποτέ δεν έβγαλα τον Θεό τελείως από μέσα μου και πάντα, στα πιο δύσκολα δυστυχώς συνήθως, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, τον θυμόμουν και αποζητούσα τη βοήθειά Του. Κι εκείνος μου την έδινε, με συγχωρούσε όπως συγχωρεί ο κάθε πατέρας που αγαπά το παιδί του και δεν με εγκατέλειψε ποτέ, αντίθετα με κάποιους ανθρώπους...

  Μιλώ για Εκείνον γιατί τον αγαπάω. Μιλώ για Εκείνον γιατί Του το οφείλω, αφού με δίδαξε πως από τα λάθη μου να αντλήσω ενέργεια ώστε να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Μιλώ για Εκείνον γιατί ποτέ δεν με έχει αφήσει μόνη· ακόμη κι όταν ένιωθα μοναξιά, είχε πάντα τον τρόπο να μου δείξει πως ήταν κοντά μου. Μιλώ για Εκείνον κι ας το θεωρούν μερικοί αστείο, τραγικό ή γελοίο.
Πιστεύω στα θαύματα γιατί είμαι ένα από αυτά!
Έχω μέσα μου την ελπίδα που ο Κύριός μου μου έδωσε με την ανάσταση Του. Έτσι, θα μιλώ για Εκείνον και για τη ζωή που μου χαρίζει, πάντα θετικά παρούσα.

Κάθε θρησκεία είναι ένα χρώμα στο ουράνιο τόξο που οδηγεί στο θεό. Είναι δικό σου θέμα σε ποιο χρώμα θα διαλέξεις να περπατήσεις αλλά ένα είναι το σίγουρο: όλα τα χρώματα καταλήγουν στον ίδιο θεό.

Σημαντική Σημείωση:
Οι παραθέσεις Αγίων Κειμένων που χρησιμοποιώ έχουν παρθεί είτε από την Καινή Διαθήκη που έχω στο σπίτι μου και είναι το βιβλίο "Η Καινή Διαθήκη μετά συντόμου ερμηνείας" σε μετάφραση ✞ Παν. Ν. Τρεμπέλα, είτε αξιοποιώντας το διαδίκτυο από τα αρχεία της Ιεράς Μητρόπολης Γουμενίσσης και Πολυκάστρου (http://www.imgap.gr/file1/AG-Pateres/PDhiathiki1.html)
Συχνά τολμώ και μεταφράζω η ίδια από την καθαρεύουσα ή το αρχαίο κείμενο καθώς οι γνώσεις μου μου το επιτρέπουν.

Ευχαριστώ!