Από το Blogger.

Πέρα από την Ύλη: Επιλογές που οδηγούν στην αιωνιότητα

Πέρα-από-την-ύλη-επιλογές-προς-την-αιωνιότητα

Τα χέρια αγγίζουν, κι η καρδιά χτυπά ασταμάτητα. Τα αυτιά ακούν, η γλώσσα γεύεται, οι αρθρώσεις κινούνται. Κοιτάζεις στον καθρέφτη και βλέπεις τον εαυτό σου. Ποιος/ποια είσαι; Τι άλλο μπορείς να διακρίνεις με μια πρώτη ματιά; Κάτι υπάρχει εκεί που δεν βλέπεις...

Οὐκ οἴδατε ὅτι ναὸς Θεοῦ ἐστε καὶ τὸ Πνεῦμα τοῦ Θεοῦ οἰκεῖ ἐν ὑμῖν; (Α' Κορ. 3.16)
Ο Απόστολος Παύλος είπε πως το σώμα είναι ο ναός του Θεού. Το "σπίτι" όπου το Πνεύμα Του κατοικεί ώστε να είναι η σχέση μας μαζί Του σε συνεχή ροή από τη δημιουργία του κόσμου, ατελεύτητα. Κατοικεί μέσα του η Ψυχή ώσπου να φέρει σε πέρας την αποστολή της, να αντλήσει μέσα από την εγκόσμια εμπειρία της τη γνώση που χρειάζεται κι έπειτα να επιστρέψει πάλι στον άυλο πνευματικό της κόσμο, κοντά Του.

Το σώμα μας έχει έναν τεράστιο ρόλο στο σχέδιο του Θεού για την Ψυχή. Χωρίς αυτό δεν θα μπορούσε να αποκτήσει έμπρακτα τη γνώση της ζωής. Και μέσα από αυτό, με αυτό, καλείται να πάρει καθημερινά αποφάσεις επιλέγοντας τον δρόμο που θα την οδηγήσει στην αιωνιότητα.
Ένα ταξίδι γεμάτο πάθη, λύπες, χαρές και πόνο.

Η χρήση του σώματος επηρεάζει την Ψυχή. Η λανθασμένη χρήση του σώματος την βγάζει από τον προορισμό της και την ταλαιπωρεί.

Είμαι πεπεισμένη πως γι' αυτό το "γήινο" ταξίδι έχουμε επιλεγεί προτού ακόμη γεννηθούμε. Γι' αυτό λέμε πως η ζωή μας δόθηκε ως δώρο και δεν πρέπει να τη σπαταλάμε.
  • Πως όμως θα προγραμματίσουμε τους εαυτούς μας να αποσπαστούν από την Ύλη που μας κρατά δέσμιους και θα μάθουμε επομένως να λειτουργούμε περισσότερο πνευματικά;
  • Πως θα "θέσουμε σε λειτουργία" τον Πνευματικό Εαυτό μας, αφήνοντας για λίγο στην άκρη το σώμα που τα θέλω του ποτέ δεν τελειώνουν;
  • Πως θα φροντίσουμε ώστε οι επιλογές μας να ατενίζουν το Αιώνιο και να μην είναι κοντόφθαλμες;

Γιατί να προσπαθήσεις να γίνεις ένας πιο πνευματικός άνθρωπος;

Γιατί αυτός είναι ο μόνος δρόμος που αξίζει να ακολουθήσεις! Πως θα το καταφέρεις αυτό; Ένας είναι ο τρόπος:

Αντί να νιώθεις αγάπη, γ ί ν ε  αγάπη!

Πάρε την απόφαση να βιώνεις όλα όσα έρχονται στο δρόμο της ζωής σου με θάρρος και ένταση. Προτίμησε να νιώθεις, να (συν)αισθάνεσαι όσα συμβαίνουν γύρω σου και να συμμετέχεις συναισθηματικά αντί να αδιαφορείς. Μάθε να αποδέχεσαι τις καταστάσεις αντί να τις μάχεσαι και να σπαταλάς την ενέργειά σου σε λάθος σκοπό.
Στην αρχή θα είναι πολύ κουραστικό, μέχρι να συνηθίσει ο οργανισμός σου να εναρμονίζεται και να προσαρμόζεται, να συντονίζεται με την ενέργεια των πραγμάτων και των καταστάσεων που βιώνεις.

Ένας συναισθηματικός καταρράκτης θα σε κατακλύσει! Να είσαι σε ετοιμότητα ώστε σύντομα να αποκτήσεις τον έλεγχό του!

Όταν θα έχει επιτευχθεί ο συγχρονισμός με την συμπαντική ενέργεια, όταν η Ψυχή θα έχει βρει και πάλι το δρόμο της, τότε η γαλήνη και η αρμονία που βιώνει ο άνθρωπος που
  γ ν ω ρ ί ζ ε ι  δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτε άλλο.

Να θυμάσαι πως είσαι οι επιλογές που κάνεις καθημερινά. Από την πιο απλή έως την πιο περίπλοκη. Κι όλες αυτές οι επιλογές έχουν ένα αντίκρυσμα, ένα τίμημα. Καλές και κακές, όλες οδηγούν σε έναν προορισμό: Την αιωνιότητα. Από εσένα εξαρτάται η φύση της.

Μια μέρα που δεν ξέρουμε ποια θα είναι, θα περάσουμε όλοι ανεξαιρέτως, ο καθένας ξεχωριστά, από μία τελευταία συνέντευξη. Εκεί θα πρέπει να αναλύσουμε τις πράξεις και τις επιλογές μας κι ανάλογα με την εξομολόγησή μας κι όσα θα καταθέσουμε την ύστατη ώρα, θα κριθούμε. Θα κριθούμε για τις επιλογές που έκανε το σώμα, αυτό το σώμα, όπου μέσα του κατοίκησε το Αιώνιο Πνεύμα της Ψυχής. Κι έπειτα, ανάλογα με τη ζωή του ο καθένας, θα τραβήξουμε τον αιώνιο δρόμο των επιλογών μας...

Γι' αυτό, φρόντισε οι επιλογές σου να κινούνται με αγάπη, από αγάπη, για την αγάπη. Τη μόνη δύναμη που φέρει τη μνήμη του Αιώνιου Χρόνου και που κρατώντας το αδύναμο χέρι μας θα μας τραβήξει στο Φως, όπου βρίσκεται το αληθινό μας "σπίτι".

Να θυμάσαι: Ό,τι κοσμικό, θα είναι πάντα παροδικό. Κι ό,τι αποτελεί καρπό συνειδητής πνευματικής ζωής, ησυχάζει την Ψυχή και την επιστρέφει στον δημιουργό της.