Από το Blogger.

Ένα βήμα μέσα στο 2019! - Editorial, Ιανουάριος 2019

Editorial, Ιανουάριος 2019 - ένα βήμα μέσα στο 2019
Photo by Gianandrea Villa on Unsplash
Αγαπάω πολύ αυτή την εποχή του χρόνου όπου όλοι αναγεννιόμαστε! Δίνουμε υποσχέσεις στον εαυτό μας και σε άλλους, κάνουμε σχέδια με ενθουσιασμό και προσμονή για την εξέλιξή τους. Ονειρευόμαστε νέα όνειρα καθώς τακτοποιούμε στα ντουλάπια του νου όλα τα παλιά και φθαρμένα, όσα δεν μπόρεσαν να καρποφορήσουν ή όσα παραμελήσαμε.
Τώρα, σήμερα, όλα ξεκινούν από την αρχή! Το ρολόι μηδενίστηκε, οι μπαταρίες φόρτισαν και εμείς φορτώσαμε στους ώμους τις νέες ευθύνες και με χαρά πήραμε το δρόμο που γράφει 2019!


Χρόνια πριν, σε ένα παρόμοιο ξεκίνημα, αποφάσισα να αφήσω έξω από τη ζωή μου τους ανθρώπους που δεν με έκαναν να αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου. Εκείνους που μου "έκλεβαν" την αυτοπεποίθηση και μου στερούσαν την όρεξη για ζωή. Χρειάστηκε μόνο προσεκτική παρατήρηση των συναισθημάτων και της ενέργειας που είχα όταν ήμουν κοντά τους για να πάρω τις αποφάσεις μου. Και, πιστέψτε με, ήταν μία από τις πιο σωστές αποφάσεις που έχω πάρει στη ζωή μου! Έχτισα εκ νέου την αυτοεκτίμησή μου, ευθυγράμμισα λυτρωτικά το παρελθόν με το παρόν μου, και ξεκίνησα τις προπονήσεις με ασκήσεις αισιοδοξίας (μέρος α' & μέρος β')

Γι' αυτό και σήμερα ξεκινώ το πρώτο κείμενο της χρονιά λέγοντάς σας πως τώρα είναι η ώρα να κάνετε όλα αυτά που θα σας επιτρέψουν να νιώσετε καλύτερα, να ξεφύγετε από τη μιζέρια των προηγούμενων χρόνων, να ξεφύγετε ακόμη και από τον πιο σκοτεινό -εκείνον που δεν συμπαθείτε και πολύ- εαυτό σας, κλείνοντας τον διακόπτη και διατάσσοντας επανεκκίνηση υπό νέους όρους που θα θέσετε εσείς και μόνο!

Το λέω σε σένα προσωπικά, αγαπημένε μου αναγνώστη. Σε σένα που αναρωτιέσαι το τι θα μπορούσες να κάνεις ώστε να επανεκκινήσεις (reboot) το "λογισμικό" σου, υπό νέους όρους που θα θέσεις προσεκτικά κι επιμελώς, κι όχι τυχαία όπως συνήθιζες έως τώρα...

  • Μην αφήσεις άλλη μία χρονιά να σε προσπεράσει! 
  • Πάρε τις αποφάσεις σου σήμερα για οποιοδήποτε θέμα σε ταλανίζει καιρό.
  • Απέκλεισε από τη ζωή σου όλους εκείνους που δεν πιστεύουν σε σένα, που σου δημιουργούν προβλήματα ή απομυζούν τη θετική σου ενέργεια. Θα βρεις άλλους, συμβατούς με σένα ανθρώπους για να δημιουργήσεις έναν νέο, πιο υγιή κύκλο γνωριμιών. Ο Θεός κανέναν δεν αφήνει μόνο του, εκτός κι αν ο ίδιος το επιθυμεί!
  • Μάθε από την έως τώρα εμπειρία σου στη ζωή και πάρε την απόφαση πως δεν θα επαναλάβεις ποτέ ξανά τα ίδια σφάλματα!
  • Πίστεψε στον εαυτό σου!
οὕτω γὰρ ἠγάπησεν ὁ Θεὸς τὸν κόσμον, ὥστε τὸν υἱὸν αὐτοῦ τὸν μονογενῆ ἔδωκεν, ἵνα πᾶς ὁ πιστεύων εἰς αὐτὸν μὴ ἀπόληται, ἀλλ᾿ ἔχῃ ζωὴν αἰώνιον. (=διότι τόσο πολύ αγάπησε ο Θεός τον κόσμο αυτό, που παρέδωσε τον μονάκριβό του γιο· για να μην καταδικασθεί αιώνια κανείς που πιστεύει σε Αυτόν, αλλά να έχει ζωή αιώνια.)
 Τόσο πολύ μας αγαπάει ο Θεός!
Τόσο πολύ σε αγαπάει!

Κι εσύ, τι κάνεις γι' αυτό; Πως επιλέγεις να διαθέσεις τον εαυτό σου; Πως θα τον διαθέσεις και φέτος; Θα τον σκορπάς, σκορπώντας μαζί και την αγάπη Του; Ή θα το πάρεις επιτέλους απόφαση, θα το συνειδητοποιήσεις βαθιά μέσα σου πως σου δόθηκε δώρο η ζωή και πρέπει να την χρησιμοποιήσεις ώστε να πάρεις τις γνώσεις που έχει ανάγκη η ψυχή σου για να επιστρέψει, όταν ο Θεός την καλέσει, πλήρης και έχοντας εκπληρώσει τον σκοπό για τον οποίο ενσαρκώθηκε;

Υ.γ. Μην ξεχνάς:

Να είσαι δίκαιος, ειλικρινής, φιλεύσπλαχνος, να μοιράζεις αγάπη, να σκέφτεσαι θετικά.
Να πιστεύεις δυνατά, να ελπίζεις με πάθος και να υπομένεις με καρτερία.
Τέλος, να μετανοείς για τα λάθη σου και να προσεύχεσαι ώστε να μην απομακρύνεσαι από τη Θεία Χάρη Του.
Και το σημαντικότερο όλων:
Δείξε Του εμπιστοσύνη!
Εκείνος, που έχει τη μεγάλη εικόνα για σένα, ξέρει τι κάνει με σένα καλύτερα από σένα!

Ο Θεός να σου δίνει φώτιση και φέτος ώστε ο δρόμος σου να είναι βατός, δημιουργικός και να σε γεμίσει έμπνευση και νέες, πολύτιμες εμπειρίες που θα σε κάνουν έναν πιο πνευματικό, έναν καλύτερο άνθρωπο!

Καλώς Όρισες 2019!

Ένα-βήμα-μέσα-στο-2019-editorial-Ιανουάριος-#liainvivo