Από το Blogger.

Πότε σταματούν οι τύψεις;

Πότε-σταματούν-οι-τύψεις;-Lia, In Vivo+

  Η μητρότητα δεν έρχεται με οδηγίες χρήσης, αυτό είναι βέβαιο. Το διαπίστωσα όταν μου έδωσαν για πρώτη φορά στην αγκαλιά το μωρό μου και μετά από λίγα λεπτά έπρεπε να αυτοσχεδιάσω ενστικτωδώς για να το σώσω από πνιγμό. Δεν τον είχαν καθαρίσει από τις βλέννες της μήτρας και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Δεν ξέρω πως το κατάλαβα ότι το παιδί μου δεν ανέπνεε...Δεν θυμάμαι καν τι έκανα για να τον κάνω να αναπνεύσει. Ήξερα όμως πως έπρεπε να κάνω κάτι. Και το έκανα. Και επειδή το έκανα τώρα είναι δεκαεπτά χρονών και σε λίγο καιρό θα δώσει πανελλήνιες.


Κι όταν ένα μηχανάκι έρχονταν με φόρα στο πάρκο όπου τα παιδιά έπαιζαν ξέγνοιαστα, την ώρα που εγώ τα έβλεπα καθισμένη στην καφετέρια του πάρκου μαζί με τις άλλες μαμάδες, ήξερα. Ενστικτωδώς κατάλαβα πως ο τύπος που το οδηγούσε δεν είχε σκοπό να σταματήσει μπροστά στα παιδιά. Ήξερα πως τότε θα ξεφύγει η μπάλα. Ήξερα πως ο μικρότερος γιός μου θα ξεφύγει από τον μεγαλύτερο και θα τρέξει να την πιάσει. Κι έτρεξα... έτρεξα... τα πέταξα όλα κάτω κι έτρεξα... και τον έπιασα λίγο πριν τον φτάσει το μηχανάκι και τον χτυπήσει. Ούτε ήξερα τι έκανα. Ούτε κατάλαβα. Έτσι, απλά, το έκανα γιατί κάτι μέσα μου χτυπούσε συναγερμό.Κι επειδή το έκανα τώρα είναι δεκαπέντε χρονών και σε λίγες μέρες θα δώσει εξετάσεις για να πάρει το proficiency.

Η μητρότητα δεν έρχεται με οδηγίες χρήσης. Δεν σου δίνουν εκείνο το μαγικό εγχειρίδιο που πάει μαζί με την ηλεκτρική συσκευή που αγοράζεις και σε βοηθά να την εγκαταστήσεις. Πρέπει να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει μαζί με την ψυχή, σε τέλεια συνεργασία. Και να τα κάνεις όλα σωστά. Για το καλό αυτών των μικρών ανθρωπάκων που έφερες στον κόσμο επειδή έτσι σου ήρθε. Να τα κάνεις όλα σωστά, ακόμη κι όταν δεν μπορείς, ακόμη κι όταν δεν το θέλεις.
Ακόμη κι όταν δεν τα κάνεις όλα σωστά. Ακόμη και τότε. Στο πίσω μέρος του μυαλού σου έχεις το ότι μια μέρα θα καταλάβουν. Πως ό,τι κάνεις, το κάνεις για το καλό τους.

Μέχρι να βγει η ψυχή σου.
Μέχρι τότε.
Γιατί, τότε σταματούν οι τύψεις.

Happy Mother's Day...
  

Περισσότερα Άρθρα Που Θα Σου Άρεσε Να Διαβάσεις: