Από το Blogger.

Τι καλό θα κάνεις για τον εαυτό σου σήμερα;

Νομίζεις πως χρειάζεσαι χρόνο επεξεργασίας τούτης της απόφασης και επιπλέον χρόνο προετοιμασίας; Λάθος! Η ερώτηση «τι καλό θα κάνεις για τον εαυτό σου σήμερα» είναι το μόνο που χρειάζεσαι για να εκκινήσεις μία δυναμική αυταγάπης και αυτοπροστασίας! Μερικά απλά βήματα, μία απόφαση, η γνώση πως όλα στη ζωή σου ξεκινούν από το εσωτερικό σου και καταλήγουν πάλι εκεί, αρκούν για να ξεκινήσεις σήμερα, τώρα κιόλας, να κάνεις κάτι ωφέλιμο για σένα.
Λίγα λεπτά παύσης από τις δραστηριότητές σου ή τις σκέψεις που κατακλύζουν το νου σου αρκούν για να τακτοποιήσεις τις εσωτερικές σου «υποθέσεις»:
  • Να βρεις τι είναι αυτό που σε κρατάει πίσω, σε κάνει να φοβάσαι ή απλά καθυστερεί την προσωπική σου ανάπτυξη.
  • Να ρωτήσεις τον εαυτό σου «Ποιος είμαι;» » Τι έχω έρθει να κάνω στη ζωή;» «Τι θέλω;» τρεις πολύ σημαντικές ερωτήσεις που ζητούν απάντηση για να μπορέσεις να συνεχίσεις έχοντας έναν σκοπό.
  • Να εστιάσεις στο Τώρα. Στην ώρα, το λεπτό, το δευτερόλεπτο. Να σταματήσεις τον χρόνο και να κοιτάξεις γύρω σου αναγνωρίζοντας όλα τα όμορφα που συμβαίνουν στη ζωή σου αλλά και όσα θα ήθελες να αλλάξεις.

Τι καλό μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου σήμερα;

  1. Κοιτάξου στον καθρέφτη και πες «τώρα, αυτή τη στιγμή, σήμερα, ξεκινώ τον αγώνα με το επιπλέον βάρος! Έναν αγώνα που θα κερδίζω καθημερινά ώσπου να φτάσω στον στόχο μου και να ξεφορτωθώ όλα αυτά τα επιπλέον κιλά που δεν χρειάζομαι!» Και να θυμάσαι πως αρκεί να αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες για να έχεις έναν υγιέστερο εαυτό!
  2. Ξεκίνα άσκηση! Μπορείς να βγεις για περπάτημα αν δεν θέλεις ή δεν μπορείς να τρέξεις. Μπορείς να γραφτείς στο γυμναστήριο που σου ταιριάζει, υπάρχουν άλλωστε τόσα πολλά και με διαφορετικό αντικείμενο πια σε κάθε περιοχή που σίγουρα θα βρεις κάποιο στα μέτρα σου, στα γούστα και στις αντοχές σου.
  3. Δες το σαν παιχνίδι και μην αναφέρεσαι σε τίποτα αρνητικό για αυτό το 24ωρο! Ακόμη κι όταν κάτι αρνητικό συμβεί μέσα στη μέρα σου, εσύ προσπάθησε να εστιάσεις σε κάτι θετικό που θέλεις να προκύψει από αυτό.
  4. Κράτησε μακριά σου οτιδήποτε δεν είναι υπό τον έλεγχό σου ώστε να μην το αφήσεις να επηρεάσει την ψυχολογική σου κατάσταση.
  5. Να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου! Μην του κρατάς κακία για κάτι που έγινε στο παρελθόν, μην του θυμώνεις όταν σφάλει και πάντα να θυμάσαι πως αργά δεν θα είναι ποτέ για να αλλάξεις οτιδήποτε θελήσεις και για να διορθώσεις όσα επιδέχονται διόρθωση.
[ Είμαστε αιχμάλωτοι ενός μηχανισμού σκέψης που μας δυσκολεύει συνεχώς τη ζωή και μας θέτει όρια που εμείς οι ίδιοι έχουμε δημιουργήσει. «Αγάπησε τον εαυτό σου, η ζωή θα σε αγαπήσει»  |  Μπενσαΐντ Κατρίν]
Ξέρεις πραγματικά το πως να αγαπάς τον εαυτό σου; Γνωρίζεις πως αν δεν θρέφεις αισθήματα αγάπης και κατανόησης για τον εαυτό σου αυτό αντανακλά στο πως σε βλέπουν οι άλλοι;
Ζούσα κάποτε μέσα στην ηττοπάθεια. Πίστευα πως δεν ήμουν ποτέ αρκετά καλή σε τίποτα, για την ακρίβεια ένιωθα πως ήμουν μία οδυνηρή μετριότητα που πάλευε να ξεχωρίσει δίχως ποτέ πραγματικά να τα καταφέρνει. Έβλεπα τον εαυτό μου και γνώριζαπροτού ξεκινήσω να κάνω κάτι πως θα αποτύχω, έτσι μέσα μου είχα ήδη φτάσει στο τέλος της πράξης και είχα δει την αποτυχία μου. Όταν άλλαξε ο τρόπος που έβλεπα τον εαυτό μου, τότε συνειδητοποίησα πως εγώ δημιουργούσα το μέλλον μου. Οι σκέψεις που σχηματίζονταν μέσα στο κεφάλι μου και δεν ήταν θετικές, προδιέγραφαν την κατάληξη των πράξεων. Όταν άλλαξα τον τρόπο σκέψης μου, όταν δηλαδή διάλεξα να βλέπω την επιτυχία και όχι την αποτυχία, την ευτυχία και όχι τη δυστυχία, τότε η επιτυχία και η ευτυχία έγιναν γεγονός που άρχισα να βιώνω!

Αυτό ήταν το δικό μου, προσωπικό θαύμα και το έκανα εγώ στον εαυτό μου!

Τι-καλό-θα-κάνεις-για-τον-εαυτό-σου-σήμερα;
Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το πως αλλάζει η ζωή μας όταν αρχίσουμε να εκτιμάμε τον εαυτό μας! Η ζωή είναι ένα ταξίδι αυτο-εξερεύνησης, κι όμως σπάνια επιλέγουμε να ξοδέψουμε ελάχιστο χρόνο στρεφόμενοι εντός. Μας απορροφά η καθημερινότητα, οι ρυθμοί της ζωής και οι ανάγκες που μας δημιουργεί ο σύγχρονος κόσμος – που συνήθως δεν είναι πραγματικές – τόσο ώστε να μην παίρνουμε τον πιο κοντινό δρόμο, αυτόν που οδηγεί στα απόκρυφα του εαυτού μας και είναι γεμάτος μυστήρια που περιμένουν να τα ανακαλύψουμε!
Η ανακάλυψη του κόσμου περνά μέσα από τη γνώση του εαυτού μας, αυτή είναι η μόνη οδός που οδηγεί στην ολοκλήρωση και μας φέρνει κοντύτερα στην ευτυχία. Δεν είναι εγωιστικό να αγαπάμε τον εαυτό μας, αντίθετα μαθαίνοντας να αγαπάμε εμάς ανακαλύπτουμε τον σωστό τρόπο να αγαπάμε τους άλλους.
Γι’ αυτό, σήμερα είναι η μέρα που θα κάνεις κάτι καλό για τον εαυτό σου! Θα αγαπήσεις τον εαυτό σου δίχως να ζητάς ανταλλάγματα, αδιαπραγμάτευτα, γι’ αυτό που πραγματικά είναι δίχως παρεμβολές από τη φαντασία σου που ίσως να τον ήθελε διαφορετικό! Πές το:
Σήμερα θα μάθω να αγαπάω τον εαυτό μου! Αυτό είναι το πρώτο από μία σειρά καλών που θα κάνω για μένα!ΚΛΙΚ ΓΙΑ TWEET

Περισσότερα Άρθρα Που Θα Σου Άρεσε Να Διαβάσεις: