Από το Blogger.

Μερικά μυστικά για να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι

Αλλάζοντας τη ζωή σου!

Άλλαξε-τον-τρόπο-που-σκέφτεσαι

  Η φύση των σκέψεών μας καθορίζει τη ζωή μας, είτε αυτό μας αρέσει είτε όχι. Αν κάνεις σκέψεις θλιμμένες ή μίζερες, αν σκέφτεσαι αρνητικά, η ζωή σου θα ακολουθεί την σκοτεινιά αυτών των σκέψεων. Χωρίς να το καταλαβαίνεις δηλαδή, έχεις μέσα στο μυαλό σου προκαταβάλει αυτό που θα ακολουθήσει: μία θλιβερή, μίζερη μέρα. Υπάρχουν όμως μερικά μυστικά για να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι, αλλάζοντας τον κόσμο γύρω σου και φυσικά την ίδια τη ζωή σου.
Πάμε να τα γνωρίσουμε;


Δημιούργησε μέσα στο μυαλό σου την θετική ζωή που επιθυμείς να έχεις!

Όλα είναι μέσα στο μυαλό μας, εκεί τα παράγουμε και από εκεί αντλούμε τροφοδοτώντας τη ζωή μας. 
Όταν λες " δεν μπορώ να το κάνω αυτό!" ή "μα πως; αφού δεν έχω τις ικανότητες!" ή αυτό που είναι απολύτως επίκαιρο "δεν έχω τα χρήματα που χρειάζονται και αυτό με κάνει δυστυχισμένο!", τότε έχεις δημιουργήσει ήδη έναν κόσμο όπου εσύ δεν μπορείς να κάνεις κάτι γιατί δεν έχεις τις ικανότητες και τα χρήματα για να το κάνεις!
Έτσι δεν είναι;

Όταν όμως λες "θα προσπαθήσω πολύ και θα τα καταφέρω!" ή "δεν χρειάζομαι χρήματα για να είμαι ευτυχισμένος!", έχεις αμέσως δημιουργήσει με έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης τη ζωή όπου θα είσαι ευτυχισμένος προσπαθώντας να επιτύχεις αυτό που επιθυμείς, δίχως να εξαρτάσαι από τα χρήματα ως μέσω επιτυχίας!

Προσδιορίζοντας τα θετικά του εαυτού σου, τοποθετείς αυτομάτως τον εαυτό σου στον σωστό δρόμο.

 Μάθε να βάζεις τελεία.

Ω, μα είναι τόσο απαραίτητη η τελεία! Κι όμως εμείς οι άνθρωποι έχουμε συχνά μία τάση μαζοχισμού διαιωνίζοντας καταστάσεις που μας πονάνε. 

Μία σχέση από το παρελθόν που αν και δεν οδηγεί πουθενά όλο της δίνουμε το φιλί της ζωής για να καταλήγουμε εντέλει να την στηρίζουμε μηχανικά,
μία δουλειά που δεν μας ευχαριστεί, αντίθετα μας έχει δημιουργήσει διάφορα ψυχολογικά θέματα και την κάνουμε καταναγκασμό,
ένας νοητός κατάλογος γεμάτος καλές προθέσεις που δεν έχουν καταλήξει πουθενά και δεν βρήκαν ποτέ αντίκρυσμα,
κι άλλα πολλά, που καθημερινά μας απασχολούν όμως σπάνια τους βάζουμε τελεία.

Από τα λάθη και από τα παθήματά μας μαθαίνουμε, το ίδιο και από τις αποτυχημένες επιλογές μας. Βάζοντας τελεία αφήνουμε το βάρος τους πίσω και συνεχίζουμε ανάλαφροι και καθαροί την "εκπαίδευση" μας στη ζωή.

Πάντα να μετράς τις χαρές και τις ευλογίες της ζωής!

Αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό. Είναι σαν τα σημειώματα υπενθύμισης που έχουμε στην πόρτα του ψυγείου για να μην χάνουμε επαφή με τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Έτσι και όλα όσα υπέροχα έχουν συμβεί στη ζωή μας, όλα αυτά για τα οποία αισθανόμαστε ευγνώμονες, δεν πρέπει να τα ξεχνάμε ούτε στιγμή! Αυτά γίνονται το "καύσιμο" για να συνεχίσουμε τη διαδρομή ως το τέλος της, ευτυχέστεροι, πιο χαρούμενοι, ολοκληρωμένοι.

Οι περισσότεροι άνθρωποι απλώς παίρνουν τις χαρές της ζωής ως δεδομένες και τις αφήνουν στην άκρη. Επανέρχονται σε αυτές ελάχιστα, ίσως μέσα από ένα άλμπουμ φωτογραφιών που τις φέρνει ως αναμνήσεις. Ωστόσο τίποτα δεν είναι δεδομένο, έτσι και οι ευλογίες που έχουν έρθει στη ζωή μας, που οφείλουμε να εκτιμάμε και να ανατρέχουμε σε αυτές συχνά με ευγνωμοσύνη.

Να εκτιμάς όσα έχεις και να μην "κολλάς" σε όσα δεν έχεις!

Τη στιγμή που αντιλαμβάνεσαι πως σου αρκούν όσα έχεις, εκείνη τη στιγμή είσαι πραγματικά πλούσιος! - Lao Tzu

Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να εφησυχάζεσαι  και να σταματάς την προσπάθεια βελτίωσης της ζωής σου. Σημαίνει όμως πως τα "θέλω" ποτέ δεν τελειώνουν, κι αν ζούμε βασιζόμενοι σε αυτά τότε θα μείνουμε για πάντα δυστυχισμένοι.

Κράτα ψηλά το κεφάλι!

Πιάνω τον εαυτό μου κάποιες φορές να βαδίζει έχοντας το κεφάλι σκυμμένο, βυθισμένη στις σκέψεις. Όμως οι συνθήκες δεν επιτρέπουν λιποψυχία όσο δυσάρεστες κι αν είναι. Αν τις αφήσουμε να έχουν τον έλεγχο εύκολα θα μας πάρουν από κάτω και τα αρνητικά συναισθήματα είναι σαν την κόλλα, δύσκολα αφαιρούνται από την ψυχή μας...

Κρατώντας ψηλά το κεφάλι, περπατώντας με παρρησία και θάρρος, δείχνουμε πως έχουμε τον έλεγχο (ακόμη κι όταν λίγο θέλει για να μας ξεφύγει). Κι εφόσον το επιθυμούμε αληθινά να είμαστε υπεράνω των περιστάσεων, τότε η αόρατη δύναμη μέσα μας φροντίζει ώστε να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε κάθε δοκιμασία, ακόμη και την πιο δύσκολη κι επίμονη.

Ξεκίνα να φέρεσαι σαν να είσαι ήδη ο άνθρωπος που θέλεις να γίνεις!

Ακόμη κι αν έχεις πείσει τον εαυτό σου πως είσαι κάτι άλλο από αυτό που θα ήθελες, άρχισε να φέρεσαι λες και είσαι ήδη ο άνθρωπος που θέλεις να γίνεις! Είναι τόσο απλό!
Βγες εκεί έξω στον κόσμο και συμπεριφέρσου όπως θα συμπεριφερόσουν αν είχες ήδη αλλάξει τον τρόπο σκέψης σου στο σημείο που θα ήθελες. Αυτή θα είναι η στιγμή που η ζωή σου πραγματικά παίρνει την στροφή της αλλαγής!...

  Αυτά ήταν μερικά από τα μυστικά που είχα να μοιραστώ μαζί σου ώστε να σε βοηθήσω στην προσπάθειά σου να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι. 
Πιστεύεις πως όλα είναι στο νου μας και ότι ο νους έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει τη ζωή μας; Ποιο είναι αυτό που νομίζεις πως στέκεται εμπόδιο ανάμεσα σε σένα και στην ευτυχία; Πολύ θα ήθελα να μάθω τις σκέψεις σου πάνω στο θέμα αυτό και την άποψή σου!

Περισσότερα Άρθρα Που Θα Σου Άρεσε Να Διαβάσεις: