Από το Blogger.

Χτίζοντας την Αυτοεκτίμηση

Βελτιώνω την σχέση μου με τον εαυτό μου

  Βουητό πλημμύρισε το κρανίο μου κι ένιωσα λες και με χτύπησε ρεύμα. Κύλησαν δάκρυα από τα μάτια μου που δεν μπορούσα να σταματήσω για ώρες, ώσπου έμειναν πνιχτά αναφιλητά μέχρι να με πάρει ένας ύπνος γλυκός και γαλήνιος. Δεν ήμουν πια μικρό κορίτσι για να αποζητώ ένα χάδι, μια αγκαλιά, κάποιον να μου πει πως "όλα θα πάνε καλά!", να μου γλυκάνει με μέλι την κόψη του μαχαιριού, έτσι αφέθηκα στο μουσκεμένο με δάκρυα μαξιλάρι. Ο Μορφεύς γνώριζε καλά τη δουλειά του.

  Την επόμενη μέρα ένας ήλιος βάλθηκε να γκρεμίσει το σκοτεινό δωμάτιο. Ορμούσε μέσα από τις γρίλιες κι έβρισκε στόχο από παντού τα βλέφαρά μου. Σηκώθηκα, ντύθηκα, έστρωσα το κρεβάτι μου και κοιτάχτηκα στον καθρέφτη της κρεβατοκάμαρας.
Είχε πράγματι ξεκινήσει μόλις, μία καινούργια μέρα: εκείνη η μέρα που θα μάθαινα πως έπρεπε να εμπιστεύομαι τον εαυτό μου!

  Το να προσπαθείς να κρατηθείς πάνω στα συνεχώς δια κυμαινόμενα στάνταρ του σύγχρονου κόσμου μπορεί να σου προκαλέσει φόβο, απογοήτευση, αμφιβολία για τις ικανότητές σου, ακόμη και απελπισία. Ίσως να μην είσαι ποτέ αρκετά καλός, αρκετά όμορφος, αρκετά μορφωμένος, ίσως να νιώθεις πως δεν θα είσαι ποτέ αυτό που η κοινωνία ζητά από σένα: καλός γονιός, απόλυτα ικανός εργάτης, έξυπνος μαθητής, τόσο πολυμήχανος ώστε να καταφέρεις να επιβιώσεις στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Κάπως έτσι η αυτοεκτίμηση βυθίζεται στα Τάρταρα αναζητώντας πάτο...

  Ποιος όμως θα είναι αυτός που θα σε κρατήσει από το χέρι για να σου πει την αλήθεια; Ποιος θα σου φωνάξει -αν χρειαστεί- με πυγμή αποκαλύπτοντας σου πως τίποτα από όλα αυτά που νομίζεις πως δεν είσαι δεν ισχύει πραγματικά;
Μονάχα εσύ ο ίδιος!
Εσύ, πρέπει να δεις μέσα σου την αλήθεια, πως δηλαδή δεν χρειάζεται να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους ανθρώπους γιατί κανείς δεν είναι ίδιος. Μέσα σε εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, ο Θεός έπλασε εσένα ξεχωριστό! Κάποιο λόγο θα έχει, κάποιο σχέδιο, περιμένοντας υπομονετικά να του δείξεις λίγη εμπιστοσύνη!

  Μπορείς να αφήσεις στην άκρη τα δάκρυα, να ορθώσεις το ανάστημά σου και να αφουγκραστείς όσα η ζωή σου στέλνει, ήρθε η ώρα.
Μπορείς με απόλυτη σιγουριά στη φωνή σου να απαντήσεις σε όσους σε προσβάλλουν ή προσπαθούν να σε μειώσουν λέγοντάς σου πως δεν αξίζεις τίποτα, πως είσαι ένα θαύμα αφού ο Θεός επέλεξε να έρθεις στον κόσμο και ως θαύμα μόνο θαυμαστά πράγματα μπορείς να κάνεις, ας μην έχει γι' αυτό κανείς καμία αμφιβολία!
Κοιτάξου τώρα στον καθρέφτη και πες στον εαυτό σου:
Με αγαπώ γιατί είμαι έργο Θεού κι ως τέτοιο θα με αντιμετωπίζω!

  Ηρέμησε τώρα, ανασυντάξου. Σκέψου πως υπάρχει στο τέλειο σύμπαν ένα σχέδιο και για εσένα, το τέλειο, υπέροχο πλάσμα του Θεού. Θα βρεις τον δρόμο σου. Με την απεριόριστη αγάπη του Θεού, κανείς δεν χάνεται...

Περισσότερα Άρθρα Που Θα Σου Άρεσε Να Διαβάσεις: