Από το Blogger.

Αγάπη είναι...

Love is...

Είμαι από αυτούς τους ανθρώπους που πρώτα έμαθαν να αγαπούν τους άλλους και έπειτα τον εαυτό τους. Μάλιστα για να συμβεί το δεύτερο άργησα πολύ, έπρεπε να ταλαιπωρηθώ, να πονέσω, να φτάσω τριάντα πέντε χρονών και ύστερα να δουλέψω με τον εαυτό μου ώστε να μάθω πως όλα έπρεπε να έχουν συμβεί ανάποδα: πρώτα να αγαπήσω τον εαυτό μου και έπειτα τους άλλους...
Τι είναι όμως η αγάπη; Μεγάλο φιλοσοφικό ερώτημα στο οποίο οι πάντες σήμερα καλούνται να απαντήσουν λόγω ημέρας (του Αγίου Βαλεντίνου και φέτος...)

Δεν θα σας πω τι είναι Αγάπη αντιμετωπίζοντας την ως έναν γενικό ορισμό κάποιου συναισθήματος. Θα σας πω με λίγα λόγια τι είναι Αγάπη για μένα.

Αγάπη είναι να νοιάζεσαι για τον άνθρωπό σου, να είσαι πλάι του στα δύσκολα κι όχι μόνο στα εύκολα. Κι εκεί, στα δύσκολα, να εξακολουθείς να τον θαυμάζεις και να τον βλέπεις όμορφο και να τον κοιτάζεις στα μάτια όταν μιλάει σα να είναι μοναδικός στον κόσμο.

Αγάπη είναι να μοιράζεσαι με ειλικρίνεια τη ζωή μαζί του, να υπάρχει σεβασμός και αμέριστη κατανόηση.

Αγάπη είναι να είσαι ένα βήμα πίσω του ακόμη κι όταν εκείνος σε σπρώχνει μπροστά του...

Αγάπη, αληθινή, αυθεντική αγάπη, δεν είναι άλλο από το να νιώθεις βαθιά πως δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο στον κόσμο για να ζήσεις: Μόνο εκείνον/εκείνη πλάι σου και όλα θα βρουν το δρόμο τους απλά και μόνο επειδή είστε μαζί!...

Η αγάπη είναι δύναμη, το έχω ξαναπεί. Είναι δύναμη και μαζί της όλα είναι εφικτά, δεν υπάρχουν εμπόδια, κι αν υπάρξουν γκρεμίζονται σαν χάρτινοι πύργοι.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο συναίσθημα από την αληθινή αγάπη.

Σας εύχομαι όλους (λόγω της μέρας...) να έχετε αληθινή αγάπη στη ζωή σας όπως εγώ με τον άνδρα μου!

Περισσότερα Άρθρα Που Θα Σου Άρεσε Να Διαβάσεις: