Από το Blogger.

Η Ευτυχία είναι απόφαση

Η ευτυχία είναι απόφαση

Δύο ράφια έχουμε μέσα μας, τοποθετημένα σε μία ψηλή, σκονισμένη ραφιέρα στα βάθη του μυαλού μας. Στο κάτω ράφι, το πιο χαμηλό, εκείνο που το φτάνουμε εύκολα αφήνοντας κάθε φορά δαχτυλιές παίρνοντας από πάνω του ακουμπισμένα συναισθήματα, φυλάμε την Κρίση και τη Δυσπιστία. Αυτές πιάνουν τον μεγαλύτερο όγκο και γύρω γύρω περιφέρονται η κακία, ο φόβος, ο θυμός, η εσωτερική αναταραχή, η επιθυμία αλλά και ο πλούτος και η φήμη.
Ένας μη πνευματικός άνθρωπος συχνά παραπέμπει τον εαυτό του σε αυτό το ράφι για να τονώσει τον εγωισμό του, να βρει απαντήσεις στα ερωτήματά του και να καθησυχάσει τη συνείδησή του -αν έχει.

Στο πάνω ράφι, το πιο ψηλό, εκείνο που εύκολα δεν το φτάνουμε και συχνά "βαριόμαστε" να τεντωθούμε, είναι τοποθετημένη η Ευτυχία. Δεν είναι μεγάλη, αντίθετα καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο κι αποτελείται από μυριάδες μικροσκοπικούς κόκκους έτσι ώστε ακόμη κι αν κάποιος θελήσει να την αρπάξει βιαστικά εκείνη θα του γλιστρήσει μέσα από τις χούφτες.
Ένας πνευματικός άνθρωπος παίρνει τον χρόνο του συνεχώς επεκτεινόμενος για να φτάνει, κρατώντας ευλαβικά μία αόρατη μικροσκοπική λαβίδα για να αντλεί από το πάνω ράφι έναν-έναν τους ανεξάντλητους κόκκους, μη μπαίνοντας καν στη διαδικασία να ασχοληθεί με το κάτω ράφι και τα εύκολα προσβάσιμα αποκτήματα που θα μπορούσε να έχει από αυτό.

  Με αυτό το ζωντανό παράδειγμα ήθελα να σου πω πως σε καταλαβαίνω. Δεν είναι εύκολο να επιλέξεις να μην ασχολείσαι, δεν είναι εύκολο να επιλέξεις την καλοσύνη από το μίσος, το να αδιαφορείς από το να σχολιάζεις πικρόχολα, το να εργάζεσαι με μοναδικό σκοπό τη δική σου εσωτερική ενίσχυση ανεξάρτητα με το τι βλέπεις να κάνουν οι άλλοι.
Σε καταλαβαίνω. Δεν συμφωνώ μαζί σου, ωστόσο. Γιατί, η Ευτυχία είναι επιλογή.

Η Ευτυχία, είναι απόφαση. Μία απόφαση που κι εσύ κάποτε πρέπει να πάρεις.

Περισσότερα Άρθρα Που Θα Σου Άρεσε Να Διαβάσεις: