Από το Blogger.

Στο τέλος της μέρας...

Η ζωή θα είναι όπως την σχεδίασες.

At the end of the day Life is what you make it

  Εν αγνοία σου, ίσως. Άθελά σου ή προγραμματισμένα, σημασία δεν έχει καμία αφού αυτό που μετράει πραγματικά είναι μόνο το αποτέλεσμα: 
Στο τέλος της μέρας  η ζωή σου θα είναι ακριβώς όπως την σχεδίασες εσύ κατά τη διάρκεια της μέρας! 
Δηλαδή; ευλόγως θα ρωτήσεις...

  Η εξήγηση είναι μία: Κάθε επιλογή που κάνουμε, μικρή ή μεγάλη, δίνει ένα αποτέλεσμα που στο τέλος της μέρας είναι εμφανές. Θα είναι επίσης αυτό που κατά πάσα πιθανότητα θα επηρεάσει τη ροή και της επόμενης μέρας, οπότε σκέψου και μην αφήνεις τίποτα στην τύχη. Είμαστε οι επιλογές που κάνουμε!

  Γι' αυτό σήκω από τον καναπέ σου όσο αναπαυτικός κι αν είναι και πάρε αποφάσεις για όσα θέλεις στη ζωή σου να αλλάξουν!

  Κάποτε -για να μιλήσω σε πιο προσωπικό επίπεδο-, δεν μπορούσα να διανοηθώ πως η ζωή μου θα ήταν τόσο διαφορετική από ότι  είναι σήμερα. Είχα συμβιβαστεί σε έναν γάμο όπου είχα πάψει να είμαι καλά, σε μία ζωή που δεν μου ανήκε, ανάμεσα σε ανθρώπους που θεωρούσα μη συμβατούς με μένα... Και λέω είχα συμβιβαστεί, επειδή είχα αποδεχτεί πως αυτή θα ήταν η ζωή μου ως το τέλος της. Μάλιστα υπήρξε μία χρονική περίοδο όπου είχα εντελώς παραδοθεί προσδοκώντας αυτό το "τέλος" να έρθει μία ώρα αρχύτερα... Πόσο θλιβερό, ειδικά όταν είσαι νέος άνθρωπος και έχεις μικρά παιδιά που βασίζονται σε σένα!
Για κάποιους λόγους που πια δεν έχουν σημασία, συνέβησαν διάφορα που με έσπρωξαν στην κυριολεξία να πάρω τη μεγάλη απόφαση και να αλλάξω τη ζωή μου (τίποτα δεν είναι τυχαίο). Θα αναφέρω μόνο, έτσι για την ιστορία, πως μία κουβέντα του μεγαλύτερου (τότε επτά ετών) υιού μου προς εμένα, στάθηκε καταλυτική στο να γίνει αυτή η αλλαγή. Ακόμη, παρόλο που έχουν περάσει πια σχεδόν δέκα χρόνια, εκείνος αυτό δεν το γνωρίζει, ωστόσο θα έρθει κάποτε η στιγμή που θα του το εκμυστηρευτώ.

 Κάποτε, πήρα την απόφαση πως η ζωή που ζούσα έπρεπε να αλλάξει. 
Κατά πόσο αυτό ήταν εύκολο όμως;
Δεν ήταν!

  Ήθελα, θυμάμαι, να με πάρει κάποιος αγκαλιά και να μου πει ξεκάθαρα πως όλα θα πήγαιναν καλά! Ήθελα να νιώσω ασφάλεια, να με διαβεβαιώσουν πως δεν θα έχω περιπέτειες και πως το μέλλον θα ήταν ευτυχές και ξεκαθαρισμένο.
Όμως τέτοιες διαβεβαιώσεις κανείς δεν μπορεί να τις δώσει, για την ακρίβεια σε δύσκολες στιγμές ελάχιστοι -έως καθόλου, όπως στην περίπτωσή μου- άνθρωποι θα σταθούν πλάι σου για να σε στηρίξουν κι αυτό καλό είναι να το έχεις μέσα σου "τυπωμένο" με μεγάλα γράμματα που θα αναβοσβήνουν : 

Ακόμη κι αν είσαι μόνος θα τα βγάλεις πέρα και θα σταθείς και πάλι στα πόδια σου δημιουργώντας τη ζωή που θέλεις και που σου αξίζει!

  Ελάχιστα πράγματα είναι αυτά που θα σε κάνουν να αισθανθείς πιο άνετα σε αυτή τη μεταβατική περίοδο αλλαγής και καλό είναι να τα γνωρίζεις:

  1. Συμβιβάσου εξαρχής με το γεγονός ότι θα υπάρξει μία περίοδος αβεβαιότητας και αστάθειας στη ζωή σου.
  2. Μάθε να ξεπερνάς γρήγορα το άγχος σου και δείξε λίγο παραπάνω εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και στον Θεό.
  3. Μάθε να αφήνεσαι σε αυτά που η ζωή θα σου φέρει, μην τα πολεμάς γιατί μόνο να σε κουράσουν παραπάνω μπορούν, μέχρι να κατασταλάξει πάλι η αρμονία στη ζωή σου και να μπορείς να πεις πως είσαι στο σημείο που επιθυμείς, σε μία φυσιολογικότητα που είναι σύμφωνη με τις ανάγκες σου και τον χαρακτήρα σου.
  4. Ξεκίνα να μελετάς τον εαυτό σου: Ανέλυσε τον τρόπο που σκέφτεσαι, τις κινήσεις που κάνεις, τις επιλογές που παίρνεις. Μάθε καλύτερα τον εαυτό σου μέσα από όσα σου συμβαίνουν, έτσι κανείς δεν θα καταφέρει να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες σου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της ζωής σου.
  5. Δημιούργησε νέες, καλές συνήθειες ακόμη κι όταν όλα γύρω σου μοιάζουν να καταρρέουν!
  6. Να είσαι σε ετοιμότητα για νέες ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στη ζωή σου, σε όλους τους τομείς! Η ζωή δεν έχει αδιέξοδα, όταν κάτι εμπρός σου κλείνει κάτι άλλο -με μαθηματική ακρίβεια- ανοίγει!
Και να θυμάσαι:
Δεν μπορείς να αλλάξεις τη φορά του ανέμου, μπορείς όμως να προσαρμόσεις τα πανιά σου ώστε να φτάσεις στον προορισμό σου. - Jimmy Dean

Περισσότερα Άρθρα Που Θα Σου Άρεσε Να Διαβάσεις: