Από το Blogger.

Η Υπόσχεση για ένα καλύτερο Αύριο είναι ψέμα;

Hope for Tomorrow (always comes)
    Η εποχή μας δεν φημίζεται για την Ελπίδα ούτε και για τις αλήθειες που τη διατρέχουν. Όλοι μας γνωρίζουμε ανθρώπους που περπατούν βυθισμένοι στα προβλήματά τους, οδηγούν σκεπτόμενοι τα βάσανά τους, κι απελπίζονται όλο και περισσότερο όταν κοιτώντας μπροστά δεν βλέπουν ίχνος φωτός παρά μόνο σκοτάδι.


Θα έλεγα πως έχει χαθεί το κίνητρο για να ονειρευτούμε. Κάποτε σχεδιάσαμε τη ζωή μπροστά μας, της βάλαμε χρώματα, την ντύσαμε με στιγμές που θα θέλαμε να γίνουν υπέροχες αναμνήσεις.
Τώρα η οικονομική κατάσταση δεν βοηθά με αποτέλεσμα οι περισσότεροι άνθρωποι να έχουν σταματήσει να ονειρεύονται.

  Σε αυτό φταίει βεβαίως το ότι βασίσαμε τη ζωή μας καθαρά πάνω σε υλικά αγαθά. Σχεδιάσαμε τα όνειρα με "μολύβια" που κόστιζαν χρήματα. Έτσι τελειώνοντας τα χρήματα μας τελείωσαν και τα όνειρα...Στηρίξαμε τη ζωή μας σε λάθος στηρίγματα...

Χρειάζεται μόνο να επαναπροσδιορίσουμε τις ανάγκες μας. Να αλλάξουμε κέντρο βάρους στην ύπαρξή μας. Να βρούμε το κίνητρο για να ονειρευτούμε αλλού, όχι στα όμορφα σπίτια και στα ακριβά ρούχα, ούτε στα ταξίδια ή τις εξόδους γενικότερα.

Το Αύριο υπάρχει, είναι εκεί και μας περιμένει και είναι το καλύτερο που μπορεί να μας συμβεί γιατί εμείς το σχεδιάζουμε, στο χέρι μας είναι το πως θα το κάνουμε να είναι όμορφο, ασφαλές, να μας γεμίζει χαρά και γαλήνη. Ένα καλύτερο αύριο είναι η αλήθεια του καθενός μας, είναι εκείνη η υπέροχη δύναμη που μας δίνει η πίστη και η ελπίδα για να μας επηρεάζουν καθημερινά ωθώντας μας να συνεχίσουμε.

Χρησιμοποιώντας το παρελθόν και τα σφάλματα του παρελθόντος ως σχολείο, με βήματα σταθερά κι εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, δίχως φόβο, ας αδράξουμε το καλύτερο αύριο που απλώνεται μπροστά μας. 
Μας ανήκει.

Περισσότερα Άρθρα Που Θα Σου Άρεσε Να Διαβάσεις: